Ik ben Gilad Sitton

Noem me maar Gili, dat doet iedereen. Mijn werk is het realiseren van jouw wensen en ideeën. Meubilair en interieur, maar ook hightech producten of bijzondere maatwerk objecten. Het vraagt om een veelzijdigheid aan kennis en vaardigheden. Het omzetten van jouw idee naar een digitaal ontwerp, een plan van aanpak en uiteindelijk in het eindproduct. Om je wat inzicht te geven in mijn kennis en vaardigheden, neem ik je een stukje mee in mijn ontwikkeling tot de multidisciplinair maker die ik nu ben.

 

Hobby en opleiding

In mijn thuisland Israël was ik al jong bezig om dingen te creëren. Als hobby. Ik maakte bijvoorbeeld zelfontworpen rugzakken. Het proces waarbij de visie vooraf en het technische inzicht zo’n grote rol speelt voor het eindresultaat, vond ik fascinerend. Mijn keuze viel hierdoor op de studie ‘Industrieel ontwerpen’. Een studie-uitwisselingsproject bracht mij naar Eindhoven. Op de Design Academy maakte ik voor het eerst kennis met de conceptuele benadering, waarbij de keuzes in het designproces gebaseerd zijn op een concept als kern van het ontwerp. Zo krijg je een heel authentiek ontwerp.

 

Van architect naar maker

Na het afronden van de Design Academy was ik zoekende en besloot tot een Master Architectuur. Het proces van ruimtelijk ontwerpen vond ik fascinerend, hoewel je te maken hebt met veel meer regels dan bij product ontwerp.

Toen ik een heel huis renoveerde samen met een aannemer vond ik mijn echte passie: ontwerpen en maken. Thuis begon ik met het maken van een tafel voor onszelf. Een kastje volgde en daarna een hele keuken from scratch. Steeds vaker kwamen er verzoeken uit mijn netwerk: een hobby multimediakast, een hologram lampje, een houten VR bril. In het realiseren van ideeën, samen met anderen vond ik enorm veel voldoening.

Tijdens deze weg die ik bewandelde werd duidelijk: voor mij is creëren de primaire zin van het bestaan. Het voelt als een natuurlijke cyclus waarbij ik me elke keer weer compleet in balans voel met de rest van de wereld.

 

Studio Arbol

Alles komt samen in mijn studio: design, architectuur, ambachten en digitale technologie. Mijn kennis, vaardigheden en losse projecten zijn in hier als vele kleine wortels uitgegroeid tot een geheel. Een sterke boom met vele takken die in alle richtingen naar het licht toe groeien: dat is Studio Arbol.

Ik laat het je graag zien! Je bent van harte welkom bij Studio Arbol.

image

EIGEN WERK

 

 

INSPIRATIE